Sonja Tuinman


Telefoon 0181 664703 of 0653 659 770

E-mail: sonja.zwartewaal.nl@gmail.com

Website:  http://www.st-art-point.com/ 

Weblog: http://www.koppiekoppie.web-log.nl

TWITTER: http://twitter.com/S_O_N_J_A

kraan v


Sonja Tuinman
Plaats – Land: Zwartewaal, Nederland
Disciplines: Schilderen (aquarel, acryl, gemengde technieken), tekenen, fotografie, grafiek

Zo lang ik mij kan herinneren was ik bezig met tekenen. Als kind was ik uren zoet met een schetsboek en wat potloden en dit werd door mijn ouders aangemoedigd.
Een van mijn liefste wensen was ooit naar de kunstacademie te gaan en die wens heb ik vervuld (HBO kunstopleiding Kunstacademie Rotterdam). Van de kunst heb ik echter niet mijn beroep kunnen maken, het leven stuurde mij andere richtingen op. Op de kunstacademie studeerde ik af met een serie aquarellen van geabstraheerde stillevens. Mijn docenten op de academie waren o.a. Klaas Gubbels, Kees Franse, Ed Valk, Peter Blokhuis, Guus de Ruiter, George Belzer, Arie van Geest en Gijs Voskuil.

Na een “pauze” van een aantal jaren ging ik het te veel missen en heb ik de creatieve bezigheden weer actief opgepakt. Ik ging voor het eerst met acryl schilderen, maar de aquareltechniek bleef ik ook trouw, zij het niet de traditionele manier van aquarelleren. Meer en meer zocht ik het experiment, door toepassing van gemengde technieken en met abstract werk. Ik volgde een aantal cursussen, o.a. bij Krysia Peka in Rotterdam en Kobi van der Kooi in Oostvoorne. Jaarlijks doe ik nog een bijscholing van een week, o.a. bij Han van Hagen in Zuidwolde, met wie ik ook 2 maal een schilderweek doorbracht in Frankrijk. Zo ben ik geboeid geraakt door het landschapsschilderen.
Fotografie, de laatste jaren digitaal, is ook al heel lang een belangrijke hobby en een snelle manier om me creatief te uiten.

Sinds 2007 maak ik als secretaris deel uit van het bestuur van Kunstkring Voorne, de kunstenaarsvereniging in de regio waar ik woon. Hierdoor ben ik actief betrokken bij de (amateur en professionele) kunstenaars en kunstactiviteiten in mijn woonomgeving en maak ik geregeld gebruik van de door Kunstkring Voorne geboden expositiemogelijkheden.
Als je interesse hebt in mijn werk of je hebt vragen of opmerkingen, neem dan contact met mij op via e-mail: sonja.zwartewaal.nl@gmail.com of telefoon (0181 664703 of 0653 659 770).

© 2010 Sonja Tuinman

Galerie

Sonja Tuinman
Abstract - Aquarel/gem. techniek 50 x 60 cm -2009


Landschap Zuidwolde (Drente), Acryl op doek 70 x 60 cm, 2006


Ets zonnebloem 2005Tulpen, Aquarel,  april 2010


Toscane/Sienna - Aquarel/gem. techniek -2009


Landschap Zuidwolde (Drente), Acryl op doek 60 x 50 cm, 2006

UP