Anna Zieba


Reigerhof 2

3235 SE Rockanje

Geboren: 28-08-1960 te Krakow


Opleiding:

Autodidact in kleurpotlood
Studie bij SKVR Rotterdam in aquarel

Motivatie:

A.L. Zieba is geboren op 28-08-1960 in Krakow (Krakou), de culturele hoofdstad van Polen. Na haar opleiding pedagogie met als bijvak creativiteit en expressie (docente drs. Halina Sala), is zij gaan werken als kleuterleidster. Ondanks dat zij haar werk leuk vond schonk het haar geen voldoening. Zij wilde zich verder geestelijk ontwikkelen. Zij koos uiteindelijk om een opleiding te gaan volgen op de universiteit te Krakow in de richting bewegingsleer en lichamelijke opvoeding. Hier is haar contact met de Nederlanders en hun cultuur begonnen. Tijdens haar studie is zij zich gaan toeleggen op volkskunst en heeft zij met succes opgetreden met de academische volksdansgroep. Door haar optredens met deze groep door heel Europa is zij in contact gekomen met verschillende culturen die haar creativiteit hebben beïnvloed.

Sinds 1986 woont zij in Nederland en is betrokken bij Pools-Nederlandse culturele contacten. Sinds 1994 is ze lid van Kunstkring Voorne en weer actief op artistiek gebied.

Kenmerk van haar werk

Ze is geinspireerd door de natuur en muziek. Ze is autodidact in kleurpotlood, waarin ze zich is specialiseren en een eigen techniek in heeft ontwikkeld. 
Ze deed een studie in aquarel bij SKVR in Rotterdam en sindsdien experimenteert ze met aquarelverf.

Tevens doet zij werk in opdracht. Haar onderwerpen zijn stillevens waarin gespeeld wordt met licht en kleuren. Muziek speelt hierbij een belangrijke rol als emotionele en expressieve inspiratie bron. Ze gebruikt techniek die veel precisie, geduld en veel tijd vraagt. Haar werk is in bezit van particulieren in Nederland, Verenigde Staten en Polen.

Ze maakt gebruik van haar eigen lichtval en mystieke sfeervolle achtergrond.
De onderwerpen zijn klassiek, waarin licht en schaduw een hoofdrol spelen.

 

Copyright © 2011 Anna Zieba

 Galerie

Anna Zieba

 

zieba2

"Take off" 

Aquarel

zieba1


"Procession of the tulips"
Aquarel, 50 x 70 cm

 

zieba3


"De uitverkorene"
Kleurpotlood (fine art pencil), 70 x 50 cm


zieba3


 " Hemelvaart"70/50, Kleurpotlood

zieba3


"Touch down"  70/50 cm, Kleurpotlood

zieba3"Rustpauze" 70/50 cm, Kleurpotlood

UP